НОВИНИ ГРАД » Новини » Зеленський продовжив воєнний стан та мобілізацію до 15 листопада

Зеленський продовжив воєнний стан та мобілізацію до 15 листопада

Зеленський продовжив воєнний стан та мобілізацію до 15 листопада
Читати grad.ua у  

Президент Володимир Зеленський підписав закони про продовження дії воєнного стану та загальної мобілізації на 90 діб, тобто до 15 листопада 2023 року. Про це йдеться у картці законопроєкту під реєстраційним номером 9532. Це вже восьме продовження з початку повномасштабного вторгнення Росії. Такі рішення депутати вже ухвалювали 5 разів у 2022 році (24 лютого, 15 березня, 21 квітня, 15 серпня, 16 листопада), а також двічі у 2023-му: 7 лютого та 2 травня.

Нагадаємо, під час воєнного стану в країні можуть обмежувати свободу руху громадян, іноземців та осіб без громадянства, а також рух транспортних засобів.

Окрім того, можуть запровадити трудову повинність чи обов’язкові суспільно корисні роботи, або ж примусове відчуження приватного майна. Також можливий перехід різних установ та організацій усіх форм власності на роботу на користь оборони.

Згідно із законом, під час воєнного стану влада й військове командування мають право перевіряти документи, оглядати речі, багаж, вантаж, транспорт і приватне майно.

Також діє заборона на проведення мирних зібрань, мітингів, походів і демонстрацій та інших масових заходів.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: