НОВИНИ ГРАД » Новини » В Україні змінилися деякі правила перетинання кордону

В Україні змінилися деякі правила перетинання кордону

В Україні змінилися деякі правила перетинання кордону
Читати grad.ua у  

Зміни здебільшого стосуються виїзду за кордон, українців, які мають проблеми зі здоров’ям та тих, хто їх супроводжує під час воєнного стану – повідомляють на офіційному сайті ДПСУ.

Головне, що змінюється: супроводжуючим громадянам України чоловічої статі віком від 18 до 60 років, уже не обмежена кількість перетинів кордону на виїзд з України – раніше дозволялося лишень 1 раз на час дії воєнного стану. Вказані чоловіки тепер можуть виїжджати за кордон до осіб з інвалідністю, осіб, які потребують постійного догляду, дітей з інвалідністю чи визначеним переліком захворювань, яких вони доглядають, якщо зазначені особи (діти) перебувають на консульському обліку. При цьому військовозобов'язані громадяни зобов'язані повернутися з-за кордону не пізніше за осіб, яких вони супроводжували.

Прикордонники зазначають, що постанова чітко регламентує категорії осіб та документи, які необхідні для перетину кордону: для різних категорій осіб визначені різні документи, які підтверджують ступені спорідненості чи факти здійснення догляду. Тому для уникнення проблем на кордоні необхідно заздалегідь ознайомитися з вимогами Правил перетинання кордону та мати усі передбачені документи. Особливо це стосується військовозобов’язаних чоловіків.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: