НОВИНИ ГРАД » Новини » Уряд заборонив виїзд українських чоловіків-студентів, які навчаються за кордоном

Уряд заборонив виїзд українських чоловіків-студентів, які навчаються за кордоном

Уряд заборонив виїзд українських чоловіків-студентів, які навчаються за кордоном
Читати grad.ua у  

Українські чоловіки-студенти іноземних ВНЗ більше не можуть виїхати за кордон під час дії воєнного стану - повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

За його словами, таке рішення було прийнято вищим військовим керівництвом з 14 вересня через масові підробки документів:

Раніше, за рішенням вищого військового керівництва, студентам, які навчались за кордоном до 24 лютого, дозволяли виїжджати за межі України для продовження навчання. Прикордонники цю норму виконували, забезпечуючи пропуск. Проте останні місяці почались масові підробки документів, які нібито підтверджують навчання чоловіків за кордоном.

Так, за даними ДПСУ, лише за липень-серпень на кордоні виявили близько 600 осіб, які використали підроблені документи про навчання у закордонних навчальних закладах.

Андрій Демченко додав, що за Постановою Уряду від 27 січня 1995 р. № 57, яка регламентує Правила перетину державного кордону громадянами України, чоловіки-студенти іноземних навчальних закладів не входять у перелік винятків, яким дозволений перетин кордону.

Нагадаємо, нещодавно в МВС України повідомили про те, що студенти, які навчалися за кордоном до війни можуть продовжити своє навчання.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: