НОВИНИ ГРАД » Новини » Виїзд військовозобов'язаних студентів на навчання за кордон

Виїзд військовозобов'язаних студентів на навчання за кордон

Виїзд військовозобов'язаних студентів на навчання за кордон
Читати grad.ua у  

Військовозобов'язані студенти можуть виїхати за кордон на навчання, але необхідно надати список документів. Всі вони опубліковані на сайті Міністерства внутрішніх справ.

Після збору всіх документів від іноземних вишів необхідно звернутися до територіальних центрів комплектування, тобто в військкомати за довідкою, яка дає дозвіл на відповідний період виїхати за межі країни, каже адвокат Ірина Тодорович.

Але насправді все виявляється інакше – розповідає Ірина Тодоріч. У військкоматах посилаються на те, що вони не мають єдиної форми документа.

Якщо громадянин має перелік документів, але його не пропускають через кордон, – необхідно звертатися до правоохоронних органів, – радить Ірина Тодоріч.

Біда в тому, що на відпрацювання всіх цих заяв держструктурам потрібен час. А у студентів він обмежений. У закордонних вишах ніхто відкладати початок навчання не буде. Але це не привід відмовлятися виборювати свої законні права. Також у ситуаціях із незаконним затриманням на кордоні студентів Ірина Тодоріч радить писати скарги до міністерства освіти про порушення доступу до навчання.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: