НОВИНИ ГРАД » Новини » У райсуді Одеської області викрито корупційну схему ухилення від мобілізації

У райсуді Одеської області викрито корупційну схему ухилення від мобілізації

В райсуде Одесской области разоблачена коррупционная схема уклонения от мобилизации
Читати grad.ua у  

НАБУ і САП спільно з СБУ викрили в одному з районних судів Одеської області протиправну схему, яка давала змогу чоловікам призовного віку уникати мобілізації та виїжджати за межі України.

За даними слідства, схема передбачала видачу судових рішень про те, що неповнолітня дитина буде проживати з батьком, щоб той використовував таке рішення як підставу для виїзду з нею за кордон.

Охочих шукали в групах у соціальних мережах, а вартість кожного судового рішення становила від 1500 до 3500 доларів США. Слідством встановлено, що протягом 2022-2023 років у зазначеному районному суді ухвалили понад 1000 подібних рішень. При цьому мали місце випадки виїзду чоловіків за кордон без супроводу дитини, визначення місця проживання дитини на тимчасово окупованій території, підроблення процесуальних документів від позивачів та втручання в систему автоматизованого розподілу судових справ.

Наразі задокументовано передачу одному із суддів неправомірної вигоди в розмірі 1500 доларів США за обіцянку ухвалити «потрібне» рішення. Йому повідомили про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України.

Тривають обшуки за адресами проживання інших можливих учасників схеми та в будівлі суду. Слідчі здійснюють вилучення справ, у яких могли ухвалюватися протиправні судові рішення.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: