НОВИНИ ГРАД » Новини » В Одеській області ліквідовано масштабну схему ухилення від мобілізації 

В Одеській області ліквідовано масштабну схему ухилення від мобілізації 

В Одеській області ліквідовано масштабну схему ухилення від мобілізації 
Читати grad.ua у  

За гроші посадовці вони «допомагали» військовозобов'язаним «відкосити» від призову на підставі фіктивних документів про непридатність до служби за станом здоров'я.

Для цього фігуранти «продавали» своїм клієнтам підроблені медичні висновки з наявністю «важких» діагнозів.

Протягом доби організатори  могли зробити понад 20 фальшивих меддовідок.

За даними слідства, для того щоб «пропустити» через місцеву ВЛК тих, хто ухилявся з інших регіонів, чиновники виготовляли для них фіктивні документи внутрішньо переміщених осіб. Ця послуга коштувала від 7 до 10 тис. американських доларів. Сума залежала від терміновості виконання замовлення.

На підставі зібраних доказів голові та двом секретарям районної ВЛК повідомлено про підозру за статтями Кримінального кодексу України:
▪ ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 32, ч. 1 ст. 336 і ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 32, ч. 1 ст. 366 (службове підроблення, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Встановлено особи та повідомлено про підозру 5 чоловікам, які намагалися скористатися «схемой» для ухилення від мобілізації та незаконно виїхати за кордон.

Вирішується питання про обрання для фігурантів запобіжного заходу. Триває розслідування щодо притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до «схеми».


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: