НОВИНИ ГРАД » Новини » Кримінал » Фальшиві паспорти, права водія: СБУ ліквідувала підпільну друкарню

Фальшиві паспорти, права водія: СБУ ліквідувала підпільну друкарню

Фальшиві паспорти, права водія: СБУ ліквідувала підпільну друкарню
Читати grad.ua у  

Зловмисники пропонували своїм клієнтам на вибір фальшиві паспорти, посвідчення водія, свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів та державні акти права власності на землю.

Серед цих клієнтів були громадяни РФ, які з підробленими документами узаконювали своє перебування в Україні чи виїжджали до Євросоюзу.

Вартість підробки залежала від складності документа та терміновості його виготовлення – наприклад, за одну підроблену ID-картку громадянина України просили 1 тис. доларів, а підроблене посвідчення водія продавали за 600 доларів. Таким чином, щомісяця злочинна група виконувала від 100 і більше замовлень.

Крім того, фігуранти займалися підробленими довідками для охочих симулювати непридатність до військової служби за станом здоров'я. Така послуга коштувала від 5 до 10 тис. доларів.

Організував так би мовити «бізнес» мешканець Києва, а підпільну друкарню облаштували в орендованій квартирі в Рівному. Всього одночасно провели понад 150 обшуків у підпільній друкарні, а також за адресами проживання та роботи фігурантів у Київській, одеській, Рівненській, Харківській та Закарпатській областях. Вилучили бланки фальшивих документів, обладнання для виготовлення підробок, печатки та штампи.

Наразі організатору схеми, його кур'єру, а також двом спільникам повідомили про підозру. Зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: