НОВИНИ ГРАД » Новини » В Україну йдуть морози: коли чекати різкого похолодання

В Україну йдуть морози: коли чекати різкого похолодання

В Украину идут морозы: когда ждать резкого похолодания
Читати grad.ua у  

За прогнозами синоптиків, 6-7-8 січня з півночі може зайти холодне арктичне повітря, яке принесе морози. У північних, центральних та східних регіонах України буде найхолодніше: вночі - 15°, а на північному сході місцями і до 18-20 градусів морозу.

Про це розповіла заступниця керівника відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Наталя Голеня.

За її словами, на заході та півдні 7 і 8 січня можуть бути хуртовини. У південних та східних областях країни снігу не буде, проте йтиме дощ. Центральний регіон спостерігатиме дощі та мокрий сніг.

Сьогодні в Одесі та області буде переважно хмарна погода з проясненнями. Без істотних опадів. Вітер південно-західний, 9-14 м/с. Температура вдень 9-11° тепла. У п'ятницю, 5-го січня, синоптики прогнозують місцями невеликі опади у вигляді дощу. Вітер вночі західний, вдень південно-західний 9-14 м/с. Температура вночі від 0 до 5° тепла, вдень сповпчики термометрів піднімуться до позначки +11°.

А вже 6-го січня температура вночі почне знижуватися, вночі буде від 2° морозу до 3° тепла, вдень 6-11°. Без істотних опадів. Вітер південний 9-14 м/с, вдень місцями пориви 15-17 м/с. У неділю в Одесі та області обіцяють невеликі, місцями помірні опади. Температура вночі 1-6° тепла, вдень 6-11°С тепла.

Потім з півночі знову може зайти холодне повітря, тому 9-10 січня морози посиляться і будуть не тільки на півночі і заході, але і в центральних і навіть південних і східних областях. Однак, це похолодання буде короткостроковим, воно завершиться 10 січня, і до середини місяця прийде ослаблення морозів до від 0 до - 5 градусів в північних областях, а на півдні почнеться відлига.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: