НОВИНИ ГРАД » Новини » Нова монета номіналом у 10 гривень з'явиться в Україні

Нова монета номіналом у 10 гривень з'явиться в Україні

Нова монета номіналом у 10 гривень з'явиться в Україні
Читати grad.ua у  

До річниці визволення Херсонщини Національний банк з 10 листопада вводить в обіг нову обігову пам'ятну монету «Антонівський міст», присвячену річниці визволення частини Херсонської області. Про це повідомила пресслужба НБУ.

Загалом монета «Антонівський міст» ідентична звичайній 10-гривневій монеті зразка 2018 року.

Але є відмінності - її реверс. Він тематичний і містить стилізоване зображення Антонівського мосту та річки Дніпро з висоти пташиного польоту, а також транспортні розв'язки на обох кінцях мосту.

Як і всі інші обігові пам'ятні монети України, нова 10-гривнева монета обов'язкова до приймання без будь-яких обмежень на всій території України. НБУ поступово введе в обіг 10 млн штук тематичних монет.

Реалізація обігових пам'ятних монет як нумізматичної продукції банками-дистриб'юторами не здійснюватиметься. НБУ підкріплюватиме обіговими пам'ятними монетами банки та СІТ-компанії для подальшої видачі їх клієнтам.

Водночас частина тиражу обігової пам'ятної монети «Антонівський міст» буде сформована в спеціально оформлені ролики. До них входитиме 25 обігових пам'ятних монет «Антонівський міст». На сувенірному папері, в який упакований кожен ролик, розміщено зображення Антонівського мосту над хвилями Дніпра та стилізоване зображення військової техніки. Тираж роликів - 20 тисяч штук.

Вони реалізовуватимуться як сувенірна продукція з 10 листопада 2023 року в інтернет-магазині нумізматичної продукції Національного банку. Загалом через інтернет-магазин буде реалізовано десять тисяч роликів, які будуть доступні з першого дня продажу.

Нагадаємо, у День української писемності та мови, Національний банк України ввів в обіг пам'ятну срібну монету «Українська мова».


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: