НОВИНИ ГРАД » Новини » Унікальна космічна подія: до Землі летить комета Нісімура

Унікальна космічна подія: до Землі летить комета Нісімура

Унікальна космічна подія: до Землі летить комета Нісімура
Читати grad.ua у  

З 12 по 17 вересня жителі Землі зможуть побачити комету Нісімура, яка пролетить біля Землі і її можна буде спостерігати за допомогою бінокля. 
Точний розмір цієї комети невідомий, її виявили лише місяць тому. Однак про неї є деякі дані, оскільки це одна з найзагадковіших і рідкісних комет, яка наближається до Землі раз на 437 років.

Попереднього разу ця комета пролітала так близько до Сонця і Землі в 1568 році, і наступного разу її можна буде спостерігати тільки в 2460 році.
Робоча назва комети Нісімура - С/2023 З1. У неї хвіст зеленуватий, оскільки містить, за словами фахівців, більше газу, ніж пилу.

Як стверджують спостерігачі, найближче до Сонця комета пройде 17 вересня. Вона перебуватиме на відстані 33 млн кілометрів, що становить менше ніж чверть відстані між Землею і Сонцем.

Як стверджують астрономи, Нісібура абсолютно безпечно пройде повз Землю на відстані 125 млн кілометрів.

Спостерігати за рухом комети потрібно буде 16 і 17 вересня. Щоб її побачити, потрібно дивитися на північний схід і схід через годину після заходу сонця або за годину до світанку. Вона матиме вигляд яскравого об'єкта з довгим хвостом.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: