НОВИНИ ГРАД » Новини » Зірковий дощ Персеїди: одесити побачать унікальне явище

Зірковий дощ Персеїди: одесити побачать унікальне явище

Зірковий дощ Персеїди: одесити зможуть побачити унікальне явище
Читати grad.ua у  

Один із найбільш вражаючих метеоритних потоків Персеїди досягне свого піку цієї суботи в ніч на неділю 13 серпня. Експерти обіцяють чудову видимість, ця подія буде добре помітна із Землі, повідомляє Science Alert.

Персеїди є щорічним метеорним потоком, який створює в небі яскраве «світлове шоу», коли метеорити згорають в атмосфері Землі. Щогодини можна спостерігати за понад 100 вогняних кульок, що летять у нічному небі.

Умови цього року просто ідеальні. Спадний півмісяць, освітленість якого становить лише 8%, зійде вранці 13 серпня і не завадить спостереженням.

Персеїди створені кометою Свіфта-Туттля, якій потрібно 133 роки, щоб обійти навколо Сонця. Востаннє комету можна було побачити у 1992 році, а наступного разу вона увійде в поле зору землян аж 2125 року. Але тим часом ми можемо насолоджуватися її чарівним «хвостом», який лишається позаду.

Зорепад буде видно практично всім жителям Північної півкулі. Україна - не виняток. До речі, за метеорним потоком можна буде спостерігати, не виходячи з дому. На YouTube каналі відомого італійського астрономічного проєкту Virtual Telescope відбуватиметься пряма трансляція піку активності потоку Персеїди. Початок у неділю о 04:30 за Києвом.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: