НОВИНИ ГРАД » Новини » Цієї ночі на небі з'явиться «осетровий супермісяць»

Цієї ночі на небі з'явиться «осетровий супермісяць»

Цієї ночі на небі з'явиться «осетровий супермісяць»
Читати grad.ua у  

У серпні жителі Землі зможуть двічі спостерігати астрономічне явище «супермісяць». Це відбувається, коли супутник у фазі повні проходить найближчу до Землі точку орбіти.

Назви повного Місяця прийшли до нас із різних місць, включаючи індіанські, американські та європейські джерела та старовинні альманахи. Кожна назва застосовувалася до всього місячного місяця, в якому воно відбулося, а не тільки до повного місяця. У деяких штатах США в серпні починалося клювання на осетра, тому повний місяць отримав назву — «осетровий супермісяць». Люди вважали, що цю рибу добре ловити при світлі повного місяця.

Унікальне явище можна буде спостерігати сьогодні з 20:30 за київським часом. 1 серпня відстань між нашою планетою та супутником змінюється від 357 тис км до 406 тим км через еліптичну орбіту, по якій Місяць обертається навколо Землі. При проходженні повного перигею Місяць має на 14% більший у діаметрі вигляд. У цей час він виглядатиме яскравіше, ніж звичайно, а також може придбати рожевий і жовтий відтінок.

Це буде другий із чотирьох «супермісяців» 2023 року – перший можна було спостерігати в ніч проти 3 липня. Наступний повний місяць – «Блакитний» – можна буде побачити 30 серпня. Завершить забіг повний місяць 28-29 вересня.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: