НОВИНИ ГРАД » Новини » Наближається останній супермісяць цього року

Наближається останній супермісяць цього року

Наближається останній супермісяць цього року
Читати grad.ua у  

Найближчими днями жителі землі зможуть побачити останній і найбільший цього року супермісяць. Це відбувається тоді, коли Місяць, коли стає повним, знаходиться максимально близько до Землі. У цей час він здається набагато яскравішим, ніж зазвичай, і безперечно справляє сильне враження, – каже вчений.

Супермісяць впливає на здоров'я людини. Але наш організм звик до місячних ритмів, тому більшість людей не помічає жодних змін.

Прийдешній супермісяць накладеться на іншу космічну подію – зорепад Персеїди. Зазвичай це найвидовищніший метеорний потік року. Але цього року яскравий місяць заважатиме спостереженню падаючих зірок, – вважає астроном.

Напередодні супермісяця не припиняє проявляти свою активність центральний об'єкт нашої системи – Сонце. Цими днями вчені зафіксували досить сильну магнітну бурю. На землі вона проявилась незвичайним чином.

Серпень дарує багато цікавих та незвичайних явищ космосу, які можна спостерігати на нічному небі. Не варто упускати шанс насолодитися яскравим супермісяцем і загадати бажання на зірку, що падає. Згідно з повір'ями, воно обов'язково здійсниться.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: