НОВИНИ ГРАД » Новини » Головні асторономічні події осені
Головні асторономічні події осені
Читати grad.ua у  

Однією з головних астрономічних подій цього року є приватне сонячне затемнення, яке одесити зможуть спостерігати вперше за три роки. 25 жовтня на небі можна буде побачити, як Місяць закриє частину Сонця.

Повне сонячне затемнення, за словами астронома Михайла Рябова, Україна зможе побачити лише за 50 років. Ще одна астрономічна подія осені – протистояння Марса, яке досягне піку 8 –го грудня. Втім, починати спостерігати за планетою можна буде вже у жовтні – Марс буде виглядати більше та яскравіше, ніж зазвичай. Також на небі буде добре видно Сатурн. А вже сьогодні шанувальникам космосу вдасться побачити найбільшу планету Сонячної системи - Юпітер з рекордно близької відстані – його смуги можна буде розглянути навіть через бінокль.

З жовтня в одеській обсерваторії розпочне свою роботу «Парк зоряного неба». Відвідувачі зможуть не лише послухати цікаві лекції астрономів, а й на власні очі подивитись на космічні об'єкти через телескопи.

До уваги відвідувачів в обсерваторії також представлять лунаріум – експозицію, присвячену супутникам нашої та інших планет.

Співробітники одеської обсерваторії запрошують усіх бажаючих до космічного лекторію подивитися на зоряне небо, яке таке багате на астрономічні події цього року.


Схожі новини

Коментарі