НОВИНИ ГРАД » Новини » Отримати та оформити техпаспорт та номерні знаки стало простіше

Отримати та оформити техпаспорт та номерні знаки стало простіше

Отримати та оформити техпаспорт та номерні знаки стало простіше
Читати grad.ua у  

8 серпня уряд України прийняв постанову за якою спрощено процедуру отримання та оформлення техпаспорту та номерних знаків.

Також після набрання чинності документом водійське посвідчення можна буде пересилати через міжнародні поштові відправлення. Ця опція особливо актуальна в умовах повномасштабної війни, коли українці, проживаючи за кордоном, зможуть здійснити обмін посвідчення водія через Дію або ЕКВ, отримавши пластиковий документ у поштовому відділенні країни – проживання.

Постановою визначено особливості електронної інформаційної взаємодії МВС з іншими суб'єктами для автоматизації процесу перевірки відомостей, які необхідні для надання послуги сервісними центрами МВС. Це питання важливе, зокрема з огляду на комплексну підготовку до повноцінного впровадження послуги реєстрації автомобіля онлайн (вересень 2023 року).

А станом на сьогоднішній день, посвідчення водія можна обміняти через додаток Дії, або ЕКВ, і в межах України, отримавши документ поштою. За неповний рік цією опцією користувалися понад 25 000 чоловік.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: