НОВИНИ ГРАД » Новини » Зернова ініціатива: Росія продовжує блокувати продовольство для світу

Зернова ініціатива: Росія продовжує блокувати продовольство для світу

Зернова ініціатива: росія продовжує блокувати продовольство для світу
Читати grad.ua у  

З початку липня з чорноморських портів вийшло лише 6 суден. Сукупно на них було завантажено тільки 215 тисяч тонн агропродукції. Зараз у порту Одеси завершується завантаження 85 тисяч тонн зерна для Єгипту. Це останні два балкери, які очікували завантаження.

Про це йдеться в повідомленні Мінвідновлення.

Також флоту під завантаження вже немає у порту Чорноморська. Останні судна з агропродукцією було відправлено минулого тижня до Китаю та Тунісу. Понад 2 місяці не працює порт Південний, бо росіяни «викреслюють» усі судна, які прямують до нього.

З 26 червня росіяни відмовляються проводити інспекції суден, що прямують до українських портів під завантаження. 29 суден, які мали б доставити понад 1,4 мільйони тонн агропродукції для країн Азії та Африки, наразі заблоковано в територіальних водах Туреччини.

За словами віце-прем’єр міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Кубракова, останні кілька місяців Зерновий коридор практично не працює. Наразі уряд спільно з партнерами докладає максимум зусиль, щоб українське зерно надходило на ринки в необхідному для світу обсязі.

У Мінвідновленні зазначили, що у період з 1 червня по 10 липня із запланованих 150 інспекцій суден (як вхідного, так і вихідного флоту) відбулось лише 70 через відмову росіян проводити перевірки. Наступна інспекція запланована на 14 липня. Зараз в зоні інспектування залишився лише вхідний флот.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: