НОВИНИ ГРАД » Новини » Солоність морської води в одеській затоці поступово відновлюється

Солоність морської води в одеській затоці поступово відновлюється

Солоність морської води в одеській затоці поступово відновлюється
Читати grad.ua у  

Моніторинг морської води на 22 червня показав, що у відібраних пробах морської води на пляжі «Ланжерон» зафіксовано перевищення зважених речовин у 2,3 раза, солоність нижча за норму в 1,9 раза; у відібраних пробах на 16-й станції В. Фонтану зафіксовано перевищення зважених речовин у 2,0 раза, солоність нижче за норму в 1,8 раза. Інформація Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області).

У відібраних з точки в м. Одесі район порту причал №2 проб морської води виявлено холероподібний вібріон НАГ 1 групи Хейберга (виділені холероподібні НАГ вібріони не є збудником холери, але викликають захворювання на гострі кишкові інфекції). У пробах морської води, відібраних 19 червня на паразитарні дослідження, виділено яйця гельмінтів волосоголівця (пляж у районі Дачі Ковалевського) та личинки гельмінтів аскариди (пляж «Аркадія»). Санепідситуація перебуває на постійному контролі.

Щодо питної води, на 22 червня за даними ГУ «Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України» з відібраних 2 проб на санітарно-мікробіологічні показники та 2 проби на санітарно-хімічні показники нестандартні проби не виявлено.

За результатами відомчого лабораторного контролю Філії «Інфоксводоканал» ТОВ «Інфокс» питна вода відповідає гігієнічним нормам.

Зазначимо, що питною водою Одеська область забезпечується з поверхневих джерел, а це насамперед річки Дністер та Дунай, а також озеро Ялпуг.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: