НОВИНИ ГРАД » Новини » Катастрофа на Каховській ГЕС може вплинути на екосистему Чорного моря

Катастрофа на Каховській ГЕС може вплинути на екосистему Чорного моря

Катастрофа на Каховській ГЕС може вплинути на екосистему Чорного моря
Читати grad.ua у  

В Інституті морської біології відстежуватимуть зміни та солоність Чорного моря, повідомляють ЗМІ.

Директор Інституту морської біології Галини Мінчової розповіла, чим небезпечний витік прісної води і що він може спричинити за собою.

За її словами, роботи проводитимуться у певних пунктах, де відстежуватимуть зміни та солоність Чорного моря. Підрив Каховської ГЕС матиме «відчутні наслідки» для морської екосистеми через підвищення температури повітря влітку. І ці зміни будуть помітні не раніше, ніж за тиждень.

Нині відбуваються лише гідрологічні процеси. Біологічні почнуться пізніше. Та поки шо теоретично уявляємо, які можуть бути наслідки після такої ситуації.

Як стверджує директор, найбільша загроза для екосистеми Чорного моря полягає у виході великої кількості не лише прісної води з органічною речовиною, але й забрудненням. А при різкому підвищенні температури, поєднання морської води разом із прісною, яка матиме концентрацію органічних та забруднюючих речовин, і може спричинити цвітіння, евтрофування води в прибережних зонах.

Фахівець також пояснила, що отримуватимуть воду з Дніпробугу. Частина узбережжя Фонтанки знаходиться під впливом Дніпробузького басейну. Гідрологи спостерігатимуть – куди стік дійде, де він осяде.

6 червня сталася катастрофа на Каховській ГЕС. Наразі триває евакуація людей із підтоплених районів.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: