НОВИНИ ГРАД » Новини » В Одеській затоці через токсичні бактерії позеленіла вода

В Одеській затоці через токсичні бактерії позеленіла вода

В Одеській затоці через токсичні бактерії позеленіла вода
Читати grad.ua у  

Через токсичні бактерії в Одеській затоці позеленіла вода. Про цю проблему повідомила співробітниця Інституту морської біології НАН України, кандидат наук Галина Теренько на своїй сторінці у соцмережі Facebook. За її словами, виною тому приєднання до звичної фауни затоки потенційно небезпечних ціанобактерій.

Узбережжя Чорного моряЗа словами Теренько Одеська затока зацвіла цілим комплексом потенційно токсичних ціанобактерій. Цього разу компанію місцевій Aphanizomenon flos-aquae склали колонії Dolichospermum flos-aquae і цинобії мікроцистиса Microcystis aeruginosa.

Ціанобактерії у Чорному моріЗараз солоність морської води біля узбережжя Одеси становить 5,1 проміле при нормі 12-14. Нагадаємо, 9 червня за даними фахівців, рівень солоності води узбережжя був 2,5 проміле.

Ціанобактерії у Чорному морі_1Галина Теренько пише, що Nodularia spumigenа, яка давно спостерігається в Чорному морі та часто є причиною його цвітіння, учені не виявили, оскільки цей вид ціанобактерій належить до морських і віддає перевагу вищій солоності води.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: