НОВИНИ ГРАД » Новини » Україна пропонує роботу зернового коридору без росіян

Україна пропонує роботу зернового коридору без росіян

Україна пропонує роботу зернового коридору без росіян
Читати grad.ua у  

Україна буде готова продовжити експорт зерна через Чорне море в рамках «плану Б», без участі Росії, якщо Москва вийде з поточної угоди про експорт зерна і вона розвалиться, заявив міністр аграрної політики України Микола Сольський у інтерв’ю Reuters.

За словами Сольського, Росія вже заблокувала використання головного чорноморського порту України «Південний» та, незважаючи на угоду, дозволяє лише одному судну на день доставляти українське продовольство з нього до певних країн. Міністр заявив, що, якщо ситуація залишатиметься без змін й надалі, то «ми будемо готові до плану Б, який залежить від нас, залежить від ООН», а також додав, що план Б виключає четверту сторону (Росію) у цих відносинах.

Сольський повідомив, що Україна може запропонувати страхові гарантії для компаній-перевізників. Уряд вже створив спеціальний страховий фонд у розмірі близько 547 мільйонів доларів для компаній, чиї судна будуть заходити в Одеські порти за новою угодою.

Він зазначив, що судновласники можуть бути впевненими в тому, що українські військові та їхня протиповітряна оборона можуть виконати свою роботу.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: