НОВИНИ ГРАД » Новини » Експорт українського зерна до європейських країн зріс у 100 разів

Експорт українського зерна до європейських країн зріс у 100 разів

Читати grad.ua у  

За даними одного з найбільш авторитетних джерел світової торгової статистики бази даних Організації об'єднаних націй ComtradeUN у 2022 році український експорт зерна до Румунії, Польщі, Угорщини та Словаччини зріс з 24 мільйонів доларів зафіксованих у 2021 році до 2 мільярдів 400 мільйонів доларів у 2022 році.

схема

Раніше низка країн заборонила або заявила про можливу заборону ввезення та призупинення транзиту зерна та іншого продовольства на свою територію. Про це заявили Польща, Угорщина, Словаччина, Румунія, Молдова та Болгарія. Причина – протести місцевих фермерів проти надходження українського зерна та продовольства на без того перенасичений європейський ринок.

Станом на 19 квітня було досягнуто домовленості між українськими та польськими чиновниками про розблокування транзиту українського зерна через територію Польщі. В той же час, Україна та Туреччина домовились про поновлення реєстрації та інспектування суден, що прибувають під завантаження українським збіжжям. Про це повідомили в уряді. Перевірки суден поновлюються, незважаючи на спроби РФ зірвати угоду.

ComtradeUN збирають дані, що надаються 200-ма державами, що складає інформацію про 98% відсотків обсягу світової торгівлі.



Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: