НОВИНИ ГРАД » Новини » «Укрзалізниця» розглядає можливість запровадження жіночих купе

«Укрзалізниця» розглядає можливість запровадження жіночих купе

Укрзалізниця розглядає можливість запровадження жіночих купе
Читати grad.ua у  

«Укрзалізниця» впроваджує широкі безпекові заходи у пасажирських поїздах і запускає пілотний проєкт - в деяких вагонах зʼявляться жіночі купе. Зараз фахівці розробляють IT-рішення і готують зміни до нормативних актів, також компанія консультується з юристами, міжнародними та українськими громадськими організаціями. Залізничники вивчили світовий досвід існування жіночих купе чи вагонів, але компанія ставить за мету впровадити й безпекові заходи - це можуть бути тривожні кнопки, сигналізація, відеоспостереження, посилене патрулювання, а також покарання за будь-який доведений прояв домагань.

"Ми тестуватимемо пілот упродовж декількох місяців та разом з громадою і фахівцями ухвалимо рішення щодо масштабування. Це буде залежати від реального попиту та відгуків", - зазначив голова правління УЗ Євген Лещенко.

Під час пілоту жіночі купе зʼявляться в експериментальному режимі на кількох обраних маршрутах далекого сполучення. На першому етапі купити квитки у жіночі купе можна буде тільки через мобільний застосунок «Укрзалізниця».

До речі, у 2010 році компанія вже запроваджувала таку послугу, але вона не користувалася попитом.



Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: