НОВИНИ ГРАД » Новини » Вітражі Тіффані: де їх можна побачити в Одесі

Вітражі Тіффані: де їх можна побачити в Одесі

Вітражі Тіффані: де їх можна побачити в Одесі
Читати grad.ua у  

Яскравий візерунок з кольорового скла, в якому заломлюються сонячні промені. Старовинний вітраж уже протягом сторіччя прикрашає одну з парадних будинків Ближенського в Одесі. Виконаний він у техніці Тіффані, головна особливість якої – насиченість квітів, розповідає художник вітражист Віктор Куранов.

Винахід нової техніки, що отримала назву від імені свого творця американського художника Луїса Тіффані (1848 - 1933), стало найважливішим етапом у розвитку вітражного мистецтва, зазначає фахівець. Для з'єднання великої кількості дрібних елементів скла замість свинцевих стали використовувати мідні стрічки. Такий вітраж виглядав більш витонченим та акуратним.

Існує також і вітражний розпис - імітація звичайного вітражу за допомогою трафаретів та інших пристроїв художника. Такі вітражі найчастіше унікальні і не кожному вдасться зробити копію роботи.

Техніка Тіффані дозволяє створювати не тільки плоскі вітражі, а й об'ємне складання – наприклад, світильники, настільні лампи, люстри та інші предмети. А виконані в цій техніці вітражі і до цього дня прикрашають інтер'єри старовинних будівель в Одесі.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: