НОВИНИ ГРАД » Статті » Духова шафа - незамінний помічник на кухні
Духовой шкаф – незаменимый помощник на кухне
Читати grad.ua у  

Сучасна побутова техніка значно полегшує повсякденне життя. Удосконалення техніки сприяє зменшенню витрат часу на виконання домашньої роботи, а різноманітність моделей дозволяє створювати гармонійні поєднання всіх елементів дизайну кухні.

Щоб інтер'єр приміщення виглядав бездоганно, духові шафи можуть купуватися в комплекті з варильною поверхнею. Кожен зможе вибрати модель з відповідним дизайном, потрібним функціоналом і розмістити духовку в будь-якому зручному місці на кухні.

Види духових шаф

Основна відмінність духових шаф полягає у принципі роботи. Так, техніка відрізняється на:

  • газові духовки;
  • електричні.

Кожен вид техніки має свої особливості та переваги. Так, газові духовки можуть працювати навіть при вимкненні електроенергії. При цьому вони економічніші, ніж електричні.

У свою чергу електричні духовки відрізняються вищою швидкістю приготування їжі та наявністю різних функцій – конвекція, гриль та інші.

Однією з важливих переваг електричних шаф є безпека. Працювати з газовою духовкою більш небезпечно, оскільки при вимиканні вогню може бути протікання газу, що може призвести до негативних наслідків.

Ще однією відмінністю духових шаф є їх обсяг і відповідно розміри. Вибирати об'єм духовки слід у залежності від потреб, з урахуванням вільного простору для встановлення техніки.

Наявність різноманітних функцій ще одна особливість, яка впливає на різновид техніки. Є простіші моделі – без додаткових функцій, їх вартість буде значно нижчою, ніж у багатофункціональних пристроїв.

Пристрої з додатковими функціями – це духові шафи з конвекцією (рівномірним нагріванням повітря по всій площі духовки) або гриль, який дозволяє урізноманітнити меню.

Крім того, в духовці можуть бути функції розморожування, підтримки температури, НВЧ і пароварки. Кожна функція може бути корисною та актуальною для більшості користувачів.

Как выбрать духовой шкаф

Як вибрати духову шафу в Україні

Перше, на що слід звернути увагу – тип духовки – газовий або електричний. Цей параметр вибирається виходячи з підключених комунікацій, чи особистих переваг покупця. Найбільш популярними є електричні духовки.

Також духова шафа може бути вбудована або стандартна. Духовки, що вбудовуються, зручні тим, що їх можна встановити окремо від варильної поверхні на зручній висоті. Ви можете комбінувати електричну духову шафу та газову варильну поверхню, щоб максимально оптимізувати процес готування.

Ще одним важливим параметром вибору розмір техніки. В асортименті запропоновані стандартні моделі, вузькі, великі, високі та низькі. Кожен користувач зможе підібрати для себе оптимальний варіант, залежно від наявного на кухні простору та особистих потреб у приготуванні їжі.

В аспекті дизайну, духові шафи відрізняються за кольором та дизайном. Ви можете придбати білу, чорну, сталеву або червону духову шафу. Також є моделі, зроблені в ретро-стилі, які відмінно підійдуть на кухню в класичному стилі.

При виборі побутової техніки не забуваймо звернути увагу і на торгову марку виробника. Найкраще набувати техніки загальновідомих перевірених брендів, які добре зарекомендували себе на ринку. Під час покупки зверніть увагу на наявність гарантії та сервісного обслуговування.




Схожі новини

Коментарі