НОВИНИ ГРАД » Новини » Вітраж в одеській архітектурі: історія та сучасність

Вітраж в одеській архітектурі: історія та сучасність

Вітраж в одеській архітектурі: історія та сучасність
Читати grad.ua у  

Чимало будівель в Одесі можуть похвалитися цікавою історією та наявністю старовинних вітражів. Серед них – дитячий консультативний центр імені академіка Рєзніка. Будинок був збудований у середині 19 століття для княгині Рєпніної. А вже після Другої світової війни його історія ознаменована медициною. Зовні будівля здається не особливо примітною, проте всередині ховаються високі стелі, мармурові сходи та головна деталь – рідкісний травлений вітраж.

Травлене скло – досить складна практика у світі вітражів. Його виготовлення – процес досить тривалий і потребує максимальної акуратності. Заснована на частковому руйнуванні скляної поверхні, ця технологія не терпить помилок. Інакше майстру доведеться переробляти весь вітражний сегмент, розповідає заступник музеї західного та східного мистецтва Віктор Куранов.

За його оцінкою, вітраж у центрі Резника було створено наприкінці 19 – початку 20 століття. Про це може свідчити як вік самої будівлі, так і особливості виконання орнаментальних технік вітража.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: