НОВИНИ ГРАД » Новини » Озеленення Одеси розпочинається у міських оранжереях

Озеленення Одеси розпочинається у міських оранжереях

Озеленення Одеси розпочинається у міських оранжереях
Читати grad.ua у  

Одеситів запросили відвідати тепличний комплекс «Роза», де фахівці з озеленення для найменших гостей провели майстер-клас з висадки квітів, а дорослим розповіли секрети садівництва. Саме тут вирощують тисячі квіткових саджанців, якими надалі прикрашатимуть міські клумби.

Гостей зустрічають досвідчені садівники, проводять рядами квіткової розсади та пропонують долучитися до їхньої роботи. У перших лавах – маленькі одесити. Діти із задоволенням працюють із землею та пікірують розсаду.

Робота в оранжереях комплексу кипить рік, розповідає фахівець із озеленення з 40-річним стажем, Валентина Сердюк. З січня у теплицях йдуть посіви, пікірування, підготовка земляних сумішей. А навесні квіткову розсаду починають висаджувати на міських вулицях.

Щороку у весняно-літній період фахівці комунальної установи з озеленення приділяють велику увагу створенню доглянутих газонів, клумб у парках та скверах міста.

Наразі вже понад 120 тисяч весняків висадили на одеських вулицях, розповідає керівник КП «Міськзелентресту» Віталій Розкидний.

Маргаритки, віоли, петунії – до цих квітів на міських клумбах одесити вже звикли. Фахівці з озеленення розповідають, що цього року через глобальне потепління в Одеському регіоні в квітковий асортимент вводять нові види рослин, більш адаптовані до посушливих сезонів.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: