НОВИНИ ГРАД » Новини » Одеські волонтери збирають баггі для військових

Одеські волонтери збирають баггі для військових

Одеські волонтери збирають баггі для військових
Читати grad.ua у  

Одеська майстерня «незламності» зібрала військове баггі для захисників на передову. Це потужний позашляховик для їзди бездоріжжям, а також для збиття ворожих дронів. Перша автівка вже служить у гарячих точках, зарекомендувала себе добре, кажуть військові, тож одеські майстри активно працюють над створенням другої.

Автівку створюють буквально з нуля, прораховуються усі моменти, тут є місце не лише знанням, а й фантазії і креатив.

Перший баггі під назвою «Цунамі» вже не тільки побачили, а й випробували військові ПВО. До створення пілотної автівки доклали свою руку й інженери, за їхнього авторства побачила світ унікальна розробка, що не має аналогів. Принципова задача – розробити збройовий станок для кулемету, який буде універсальним, розповідають майстри.

Потреба у такому універсальному кулеметі на автівці для бездоріжжя величезна, говорять військові, це дозволить ефективніше справлятися з поставленими задачами. Протестивши пілотний баггі, вже дали замовлення й на інші подібні автівки.

Команда з п’яти автомайстрів, місяць часу, 120 тисяч гривень й автівка для потреб ПВО майже готова. Її максимальна швидкість – 140 км на годину. Швидка, маневрова і надійна – це основні критерії створення баггі. Лишаються лічені дні і вже друга автівка для військових буде готова, обіцяють майстри.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: