НОВИНИ ГРАД » Новини » Пес Патрон, кіт ЗСУ та бойовий гусак: партіотичні іграшки від одеських волонтерів
Пес Патрон, кіт ЗСУ та бойовий гусак: партіотичні іграшки від одеських волонтерів
Читати grad.ua у  

Милі м'які іграшки з вовни не лише піднімають настрій своїм власникам, а й у прямому значенні підтримують українську армію. Частина коштів з їхнього продажу йде на допомогу військовим. Створенням іграшок займається одеська команда волонтерів. У перші місяці війни сил на творчість не було – ділиться спогадами майстер Людмила. Але все змінив чотирилапий талісман ДСНС.

Іграшка виконана у техніці «сухе валяння», яким Людмила займається ним понад 8 років. Патрона в інтернеті помітив Роман Грачов – головний ініціатор творчої команди.

Після такого успішного початку вирішили створювати нових персонажів. Наступним після Патрона з'явився кіт ЗСУ.

Довелося волонтерам створити й одного дуже особливого кота – прикордонника. Іграшку зробили на замовлення одного з українських захисників.

До створення іграшок майстри підійшли з істинно одеським гумором. До Патрона та кота ЗСУ приєднався бойовий гусак – з посиланням на так звану «біологічну зброю» українців, про яку раз у раз згадують російські ЗМІ. Сьогодні це – один із головних символів боротьби проти окупантів, кажуть волонтери.

На одну іграшку в середньому йде близько тижня – розповідають майстри.

Волонтери поділилися своїми майбутніми задумами. Наступною іграшкою буде милий чихуахуа. Також у планах створити іграшку «бавовнятко» – міфічну істоту, яка підриває бази російських окупантів.


Схожі новини

Коментарі