НОВИНИ ГРАД » Новини » Допоміжні засоби для реабілітації особам з інвалідністю в Україні надаються безкоштовно

Допоміжні засоби для реабілітації особам з інвалідністю в Україні надаються безкоштовно

Допоміжні засоби для реабілітації особам з інвалідністю в Україні надаються безкоштовно
Читати grad.ua у  

Війна неминуче пов'язана з травмами – отже стрімко зростає актуальність таких тем, як протезування та реабілітація. Про це свідчать цифри за 2022 рік – розповідають в Одеському відділенні Фонду соцзахисту осіб з інвалідністю.

В Україні допоміжні технічні засоби – тобто протези, інвалідні візки тощо – особам з інвалідністю надаються безкоштовно, за наявності висновків відповідних комісій, наголошують фахівці.

Протези за рахунок держкоштів отримують діти з інвалідністю. Протезування є безкоштовним і учасників бойових дій.

Необхідні документи можна подати до фонду трьома способами: через управління соцзахисту, ЦНАП або електронний кабінет. У відповідь протягом трьох днів буде видано направлення. Після цього людина може обрати підприємство, яке проведе протезування – їх, ліцензованих, в Україні близько ста. На виготовлення протезу виділяється до 45 днів.

На сьогоднішній день учасники бойових дій отримують професійну допомогу протезування та ортезування практично виключно в Україні. При цьому, зазначають у Мінсоцполітики, не виключено можливості відправлення на протезування за кордон. Але – лише при найскладніших травмах та у разі відсутності необхідних технологій в Україні.

З пам'яткою щодо забезпечення допоміжними засобами реабілітації можна ознайомитись на сайті міністерства соціальної політики України. У ній вказані переліки необхідних документів, підприємств, які мають ліцензію на соціальне протезування, та відповіді на найчастіші питання.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: