НОВИНИ ГРАД » Новини » Сьогодні одесити можуть спостерігати рідкісне космічне явище

Сьогодні одесити можуть спостерігати рідкісне космічне явище

Сьогодні одесити можуть спостерігати рідкісне космічне явище
Читати grad.ua у  

Початок цього тижня видався у прямому сенсі бурхливим – повідомляють астрономи. У понеділок на землю обрушилася потужна магнітна буря. У тому числі через це багато хто міг відчути проблеми із самопочуттям.

У березні, за прогнозами фахівців, космічна погода постійно впливатиме на мешканців землі – за рахунок особливого розташування планети щодо сонця.

Понеділок багато одеситів відчували проблеми зі здоров'ям. Їх могли спричинити перепади не лише метеорологічної, а й космічної погоди – повідомляють астрономи. Бо цими днями на землю обрушилася сильна магнітна буря.

Сьогодні наукова спільнота вчиться пророкувати космічну погоду так само, як і звичайну. Прогнози стають дедалі впевненішими. Реєстрація магнітних бур проводиться в тому числі і в Одесі. Найближчого місяця, за очікуваннями астрономів, вони відбуватимуться все частіше.

І якщо магнітну бурю неозброєним оком не побачиш, але у космосу і приємніші сюрпризи, які можна спостерігати на небосхилі. Сьогодні одесити, піднявши ввечері погляд нагору, можуть помітити дві яскраві крапки. Це зближуються Юпітер та Венера.

За словами голови Одеського астрономічного товариства Михайла Рябова, це явище досить рідкісне. Побачити блискучу пару на небі можна і без телескопа просто неозброєним оком. Планети стають помітними, як тільки починає темніти.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: