НОВИНИ ГРАД » Новини » Звільнені території: Чорнобаївка

Звільнені території: Чорнобаївка

Звільнені території: Чорнобаївка
Читати grad.ua у  

Шлях до звільненого Херсона – морально важкий. Розбита дорога, зруйновані російською армією населені пункти, де ворожі снаряди пошкодили майже кожну оселю. В такому ж стані знаходиться і Чорнобаївка, село в 10 кілометрах від Херсона, яке з початку повномасштабного вторгнення стало відомим на весь світ. Власна історія населеного пункту  починається ще в 17 столітті, коли запорізький січовий козак на ім`я Петро Чорнобай став володарем цієї землі.

Чорнобаївка вважається одним із найбільших сел в Україні, займаючи четверте місце за кількістю населення – до війни тут проживало 9 275 людей.

З моменту деокупації Чорнобаївка потерпає від постійних обстрілів. Російські загарбники гатять по селищу в хаотичному порядку – в результаті страждають як об`єкти критичної інфраструктури, так і домівки цивільних.

Незважаючи на ворожі обстріли, жителі Чорнобаївки гуртуються, допомагають та підтримують один одного. Вони знаходять в собі сили жити далі та робити все задля нашої перемоги. Ці люди довели всьому світові, що Чорнобаївка – це Україна, а наш народ – величний та незламний.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: