НОВИНИ ГРАД » Новини » Соціальний проект компанії Нова пошта
Соціальний проект компанії Нова пошта
Читати grad.ua у  

Надійні укриття у прифронтових містах України сьогодні на вагу золота. Для Херсона, який знаходиться, буквально за кілометр від лінії зіткнення, наявність безпечного місця, де люди можуть перечекати майже щоденні обстріли, питання життя та смерті. Розуміючи це, дві бетонні зупинки у місті придбала та встановила Нова Пошта. Жителі Херсона зазначають, що укриття розташованi у тій частині, яка найчастіше зазнає ворожих обстрілів.

Конструкція зупинки повністю монолітна. Її будь-якої миті можна перемістити в інший район міста. Для людей, які зможуть перечекати тут обстріли та прильоти, Нова пошта обладнала укриття лавочками, світлом та розетками.

Володимир Шульга, територіальний менеджер Нової пошти у Херсоні:

Ми вирішили встановити аж 2 укриття, тому що місто знаходиться на передовій. Буквально за річкою відразу тут в кілометрі знаходяться російські військові і дуже часто обстрілюють місто. Наявність укриттів допоможе зберегти життя, адже близько 90 відсотків людей гинуть безпосередньо від уламків, а не від влучання боєприпасів.

Технічні характеристики конструкції розраховані на те, щоб в укритті завжди було комфортно і головне безпечно.

Ілля Блохін, керівник проекту Safe place:

Внутри помещается порядка 20-25 человек, в зависимости от комплекции, но воздуха рассчитано там порядка на 30-35 человек.

На стінах вже встановлених укриттів – головні візитні картки Херсона – набережна, пам'ятник «Фрегат», старовинна гармата. Вони символізують мирне життя міста, частиною якого була і залишається Нова пошта. Аналогічні мобільні укриття, встановлені компанією, вже рятують життя харків'янам та миколаївцям. У планах Нової пошти розмістити такі ж зупинки - укриття і в інших прифронтових містах України.


Схожі новини

Коментарі