НОВИНИ ГРАД » Новини » В Одесі відзначили 77-у річницю запуску першого тролейбуса

В Одесі відзначили 77-у річницю запуску першого тролейбуса

В Одесі відзначили 77-у річницю запуску першого тролейбуса
Читати grad.ua у  

12 листопада в Одесі відзначили 77-у річницю запуску першого тролейбуса. Під час заходів директор музею КП «ОМЕТ», Максим Коновалов провів екскурсію у музеї та розповів історію міського електротранспорту. Гості свята також мали змогу потрапити на екскурсію першим маршрутом.

Насправді тролейбус в Одесі був готовий до запуску вже літом 1941 року, проект лінії був розроблений ще в далекому 1940 році. На початку 1941 року в місто надійшли перші тролейбуси марки ЯТБ-4 з Ярославського заводу, одночасно до Києва вирушили на навчання майбутні 38 водіїв. Проте під час війни румунські окупанти зруйнували інфраструктуру, а тролейбуси просто вкрали і використовували в своїх містах. Пізніше після визволення міста їх повернули в Одесу, відновили і саме вони і відкривали той самий перший маршрут, який повинні були відкрити ще у 1941 році.

Рух тролейбусів в Одесі став важливим символічним етапом відновлення міста після німецько-румунської окупації.

Перший маршрут одеського тролейбусу з 1945 року і до початку 1980-х проходив від Залізничного вокзалу по вулиці Пушкінській, Дерибасівській, Соборній площі і вулиці Льва Толстого до площі Льва Толстого.

 


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: