НОВИНИ ГРАД » Новини » Одеська митниця запобігла вивезенню старовинної зброї
Одеська митниця запобігла вивезенню старовинної зброї
Читати grad.ua у  

Поштові відправлення можуть ховати в собі багато цікавого – особливо в Одесі. Так під час митного контролю інспектори знайшли в посилках фрагменти керамічних виробів та старовинну зброю. Виявилось, що порушник намагався відправити за кордон історичні артефакти – під виглядом декору, різним адресатам.

Всі предмети, виявленні митниками, є археологічними знахідками, які внаслідок реставраційних робіт втратили свій первісний вигляд. Деякі артефакти експерти датують другим ст. до н.е. – другим ст. н.е.

Також в інші країни планували відправити 3 бойових сокири та 2 кістенІ.

Всі предмети було направлено на експертизу. Де спеціалісти підтвердили, що знахідки представляють собою культурну цінність.

Правопорушник не вперше намагався переправити археологічні цінності за кордон – каже Олександр Пастернак. До цього одеські митники вже виявили також 5 посилок зі старовинною зброєю, які різним адресатам до США відправив цей же громадянин України.

Зазвичай дуже важко встановити особу яка намагалася незаконно пересилати предмети за кордон – пояснює інспектор. Адже «чорні археологи» у митній декларації не завжди вказують своє ім’я та адресу.

Одеські митники наголошують, що об'єкти культурно-історичної спадщини потребують відповідного дозволу на переміщення через державний кордон. 


Схожі новини

Коментарі