НОВИНИ ГРАД » Новини » Одеська митниця: що можна і що не можна провозити через кордон

Одеська митниця: що можна і що не можна провозити через кордон

Одеська митниця: що можна і що не можна провозити через кордон
Читати grad.ua у  

На Одещині працюють чотири великі пункти пропуску через державний кордон: Паланка, Рені, Орлівка та Староказаче. У перші тижні війни тут були черги із сотень тисяч автомобілів – точилася активна евакуація населення, згадують одеські митники. Сьогодні ситуація більш стабільна. Проте, щодня сотні людей перетинають кордон в обидві сторони. Для простих громадян, які виїжджають з України, митний огляд зазвичай не становить проблеми. Везти дозволено все, що не заборонено, – каже співробітник Одеської митниці Андрій Артеменко.

Готівка на суму понад 10 000 євро також потребує обов'язкової декларації. При чому, якщо для нерезидентів цього достатньо, то громадянин України в такій ситуації повинен мати при собі додаткові документи.

Прикраси, які людина носить постійно – обручку або золотий ланцюжок – пропустять через кордон без проблем. Але коштовності у великих обсягах, природно, викличуть питання у митників.

Існують обмеження на перевезення культурних цінностей та предметів з ознаками старовини віком понад 50 років.

Суворо заборонено перевозити через державний кордон наркотичні речовини. А щоб узяти з собою за кордон зброю – потрібен спеціальний дозвіл МВС. Ряд обмежень поширюється також на державні нагороди.

Сьогодні дедалі більше людей перетинають кордон України у зворотному напрямку, повертаючись до країни – на якийсь час чи назовсім. При цьому також необхідно проходити митний огляд. Головне обмеження поширюється на товари, – каже Андрій Артеменко.

Проте валюти в Україну можна ввозити скільки завгодно – вона декларуванню не підлягає. А ось алкоголь та цигарки суворо лімітовані – і ввозити їх можна лише повнолітнім.

Що стосується ліків - з собою можна взяти не більше 5 упаковок одного препарату. При цьому на психотропні або знеболювальні медикаменти обов'язково має бути рецепт лікаря.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: