НОВИНИ ГРАД » Новини » Аліменти під час війни ніхто не скасовував

Аліменти під час війни ніхто не скасовував

Аліменти під час війни ніхто не скасовував
Читати grad.ua у  

Питання утримання дітей в України залишається пріоритетним. І воєнний стан не має значного впливу на порядок стягнення аліментів. Крім того у нормативних актах вказано – що виплати мають здійснюватися в обов’язковому порядку. Про це розповіли в міжрегіональному управлінні міністерства юстиції.

Якщо заборгованість за аліментами виникла у людини яка не працювала, виплати все одно стягуються. Нормативні акти, які це регулюють, з початку війни не змінювались – наголошує головний спеціаліст відділу організації та контролю за виконанням рішень Вікторія Корінна.

Такі ж правила діють для офіційно не працевлаштованих боржників. В обох випадках розмір аліментів нараховується виходячи з середньомісячної заробітної плати для працівника, відповідно до особливостей регіону проживання.

Якщо ж боржник продовжує ухилятись від виплати аліментів, тоді запускаються механізми стягнення заборгованості.

Рішення про стягнення аліментів підлягають негайному виконанню.

Зараз можливі невеликі затримки по виплатам - зазначає спікерка. Уникнути їх можливо – для цього треба подати відповідну заяву до виконавчої служби.

Додамо, що під час воєнного стану, на відміну від стягнення аліментів, стягнення інших боргів припинено, і є можливість користуватися банківськими рахунками, навіть якщо на них накладений арешт.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: