НОВИНИ ГРАД » Новини » Загальнонаціональний конкурс «Українська мова – мова єднання» відбудеться

Загальнонаціональний конкурс «Українська мова – мова єднання» відбудеться

Загальнонаціональний конкурс «Українська мова – мова єднання» відбудеться
Читати grad.ua у  

Конкурсу бути! Щороку в Україні проводиться загальнонаціональний конкурс «Українська мова – мова єднання». Незважаючи на війну та інші труднощі, цей рік не став винятком.

Традиційно роботи учасників приймаються до кінця квітня, проте цього року вирішили перенести терміни. Останній день, коли можна ще надіслати свою роботу – 10е серпня. Всього на даний момент заявки подали близько 150-ти авторів з різних куточків країни, різного віку. Наймолодшому учаснику 16 років. Тетяна Олійник надіслала на конкурс свою книгу під назвою «Ген українців».

Цього року серед учасників конкурсу – і засоби масової інформації. Понад 50 редакцій надіслали свої роботи. Юрій Роботін відзначив творчість журналіста з Кременчука.

Незважаючи на сьогоднішні труднощі з виробництвом паперу, майже всі газети в Одеській області продовжують виходити під час війни.

Важливо, щоб українські ЗМІ продовжували роботу сьогодні. Адже тільки так люди матимуть змогу отримувати правдиву інформацію та бути в курсі всіх подій.

Сьогодні професія журналіста – одна з найважливіших та, на жаль, небезпечних. За весь час війни в Україні під час виконання своїх службових обов'язків загинули 33 журналісти, які хотіли донести людям правду.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: