НОВИНИ ГРАД » Новини » В Україні створено штаб з підготовки до осінньо-зимового періоду

В Україні створено штаб з підготовки до осінньо-зимового періоду

В Україні створено штаб з підготовки до осінньо-зимового періоду
Читати grad.ua у  

Сьогодні кожен передбачливий господар уже готується до одного із найскладніших в українській історії опалювального сезону. Завдяки виділеним урядом 1,4 млрд. гривень формуватиметься резерв для оперативної технічної допомоги громадам на випадок руйнування критичної інфраструктури.

Розрахунок створено виходячи із сьогоднішніх ушкоджень. Однак, у разі непередбачених обставин, із резервного фонду додатково виділятимуться кошти для того, щоб тарифи в опалювальному сезоні не підвищувалися, – каже фахівець. Найближчими днями в парламенті буде розглянуто кілька законопроектів стосовно системи теплозабезпечення країни.

Також Кабінет міністрів України ухвалив рішення, що ТЕЦ, ОСББ та інші виробники тепла отримуватимуть газ за фіксованою ціною.

У разі надзвичайної події ці генератори вилучатимуться та надаватимуться місту. Насамперед їх отримають бюджетні установи, такі як лікарні, будинки для людей похилого віку, інтернати та інші. Проте, зокрема це обладнання може забезпечувати і багатоквартирні будинки.

У разі виникнення позаштатних ситуацій обсяг фінансування буде збільшено та централізовано розподілятиметься з розрахунку нинішніх пошкоджень.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: