НОВИНИ ГРАД » Новини » Бджоли проти меду: 600 тисяч доларів вимагав антикорупціонер у агропідприємця

Бджоли проти меду: 600 тисяч доларів вимагав антикорупціонер у агропідприємця

Пчелы против меда: 600 тысяч долларов вымогал антикоррупционер у агро-предпринимателя
Читати grad.ua у  

Зловмисником виявився керівник Одеської філії однієї із всеукраїнських громадських організацій – повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією джерел, йдеться про Анатолія К. – голову громадської організації, яка декларує боротьбу з корупцією, колишнього депутата однієї з райрад області та до того ж фігуранта гучної справи про купівлю адміністративного комплексу заводу «Краян».

Він використав надані йому повноваження та важелі громадського впливу для тиску на місцевий бізнес з метою збагачення.

За даними слідства, громадський діяч ініціював проведення перевірок одного із сільгосппідприємств Одеської області. Грунтуючись на недостовірних даних, він написав низку скарг та клопотань щодо обставин реорганізації у 2019 році цього підприємства.

Паралельно антикорупціонер задіяв підконтрольні ЗМІ для створення негативного інформаційного тла навколо діяльності підприємства. Погрожував оприлюднити «компромат» щодо законності дій, рішень та доброчесності його керівника. А щоб усунути ці перешкоди роботи бізнесу вимагав у керівника гроші.

Чоловіка заарештували і висунули йому звинувачення у здирстві. Але слідство все ще триває: правоохоронці продовжують виявляти всіх, хто причетний до цієї незаконної схеми збагачення.

Задержание 


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: