НОВИНИ ГРАД » Новини » «Соціальне таксі»: послугу необхідно замовляти за три дні до поїздки

«Соціальне таксі»: послугу необхідно замовляти за три дні до поїздки

 «Социальное такси»: услугу необходимо заказывать за три дня до поездки
Читати grad.ua у  

В Одесі впроваджено нову соціальну послугу «Соціальне таксі», яка надається безкоштовно. Як зазначає директор Департаменту праці та соціальної політики Олена Китайська, замовлення автомобіля можна зробити за коротким номером 15-01 за три дні до поїздки. Скористатися послугою можна не більше ніж 10 разів на місяць.

За словами міського голови, на старті цього важливого проекту є 6 машин, обладнаних для перевезення людей з інвалідністю. 2 автомобілі, які куплені за міською програмою, 2 машини – це допомога наших партнерів з Регенсбурга та 2 автомобілі від громадської організації «Безбар'єрні».

Як зазначається, послуга «Соціальне таксі» надається для проїзду територією міста Одеси з місця їх проживання до органів місцевого самоврядування та їх виконавчих органів, державних органів виконавчої влади, судів, закладів охорони здоров'я, лікувально-профілактичних, санаторно-оздоровчих або реабілітацій, банківських установ. , соціальних, культурних, освітніх установ, протезно-ортопедичних підприємств, авто- та залізничних вокзалів, підприємств, що надають житлово-комунальні послуги населенню, та назад (за потреби) у робочі дні з 08.30 до 17.30. Час очікування спецавтомобілем у разі проїзду у зворотному напрямку не повинен перевищувати 2 години. Про відміну замовлення потрібно повідомити не пізніше ніж за 2 години до вказаного часу замовлення. При відмові від послуги після подачі спецавтомобіля до місця замовлення послуга вважається використаною.

Транспортна послуга громадянам, які страждають на хронічну ниркову недостатність, для проїзду до місця проведення системного гемодіалізу надається Комунальним закладом «Центр невідкладної медичної допомоги» на замовлення сімейного лікаря.

Станом на 1 жовтня 2024 року в Одесі проживають 63 тисячі осіб з інвалідністю, серед них понад 4,5 тисячі з порушенням опорно-рухового апарату, 5 229 дітей з інвалідністю та майже 1000 осіб з інвалідністю по зору.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: