НОВИНИ ГРАД » Новини » Унаслідок атаки по Україні в Молдові сталися перебої з електрикою

Унаслідок атаки по Україні в Молдові сталися перебої з електрикою

Читати grad.ua у  

Через масований ракетний удар РФ по Україні в енергосистемі Молдови зафіксовано перебої. Про це повідомляє молдавське енергетичне держпідприємство Moldelectrica. У повідомленні йдеться:

Ми працюємо у звичайних параметрах і немає ризиків відключення споживачів на території Республіки Молдова, незважаючи на перепади напруги, зафіксовані в період з 08:00 до 09:00. Ці перебої були спричинені масштабними атаками РФ на електросистему в Україні.

У компанії додали, що з метою запобігання масовим відключенням, українські диспетчери переналаштували схему енергопостачання для запобігання неконтрольованих відключень. Наразі споживачі в країні забезпечуються електроенергією місцевої генерації.

Вранці, 26 серпня, внаслідок російської масованої атаки постраждали 15 областей України. Енергетики ввели екстрені відключення електроенергії, щоб стабілізувати енергосистему.

Зазначимо, що наприкінці минулого тижня повідомлялося про те, що на тлі поліпшення ситуації зі світлом в українській енергосистемі з'явився профіцит потужності, у зв'язку з чим йшлося про відновлення експорту електроенергії.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: