НОВИНИ ГРАД » Новини » Україна планує відновити експорт електроенергії в сусідні країни
Украина планирует возобновить экспорт электроэнергии в соседние страны
Читати grad.ua у  

Відучора в Україні почала спадати спека, і на ранок п'ятниці - істотно знизилося споживання електроенергії. Крім того, з планового ремонту вийшов енергоблок однієї з атомних електростанцій. Це зумовлює профіцит потужності в українській енергосистемі в денні години, коли активно працюють сонячні електростанції.

Щоб уникнути аварій, енергосистема має працювати збалансовано - кількість виробленої енергії в кожну хвилину має відповідати кількості спожитої.  Способів подолання профіциту може бути два:

  • обмеження генерації українських сонячних електростанцій;
  • відновлення експорту електроенергії в денні години.

З огляду на економічну недоцільність обмеження роботи СЕС, починаючи з 25 серпня Україна планує відновити експорт електроенергії до сусідніх країн. Уже завтра, 24 серпня, буде проведено аукціон на доступ до міждержавних перетинів у напрямках Румунії, Угорщини та Молдови. Це дасть змогу уникнути обмежень для українських виробників електроенергії.

Як повідомили в Укренерго, експорт відбуватиметься виключно в період профіциту - під час активної роботи сонячних електростанцій. У періоди максимального споживання, коли потужності в енергосистемі недостатньо, експорт електроенергії з України не здійснюватиметься.

Подписаться на уведомления об отключениях

Схожі новини

Коментарі