НОВИНИ ГРАД » Новини » Масований ракетний удар: по Україні запущено понад 70 ракет

Масований ракетний удар: по Україні запущено понад 70 ракет

Масований ракетний удар: по Україні запущено понад 70 ракет
Читати grad.ua у  

Ранок 16-го  грудня розпочався з повітряної тривоги по всій території України. Росія зробила чергову масовану атаку, задіявши близько 70-ти ракет. Вони були випущені традиційно з літаків Ту-95, також зафіксовано пуски «Калібрів» з акваторії Чорного моря та північної частини Каспійського моря.

Також окупанти вперше застосували стратегічні бомбардувальники, які піднялися з аеродрому Енгельс. Крім того, в небі було помічено роботу Міг-31К, носіїв «Кинджалів».

На півдні України збили 11 ракет – 6 над Вінницею, 3 над Херсоном та 2 над Миколаєвом, повідомили у військовому командуванні регіону.

У зв'язку з пошкодженнями російськими ракетами енергетичних об'єктів по всій країні вводяться аварійні відключення світла. Внаслідок ворожих обстрілів повністю знеструмлено Харків, Полтаву, Кропивницький. У столиці ввели екстрені відключення світла, є проблеми з водопостачанням.

Також внаслідок обстрілів знеструмлено низку ділянок залізниці у Харківській, Кіровоградській, Донецькій та Дніпропетровській областях. У Кривому Розі російська ракета влучила у житловий будинок, відомо про двох загиблих. Щонайменше 8 поранено, серед них троє дітей, під завалами можуть залишатися люди.

На Київщині уламки збитої ракети впали на житлові будинки. Пошкодження отримали дахи трьох будівель та огорожі. Серед мешканців постраждалих немає.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: