НОВИНИ ГРАД » Новини » Чиновницю з Одеської області затримано у складі агентурної мережі ФСБ

Чиновницю з Одеської області затримано у складі агентурної мережі ФСБ

Чиновница из Одесской области задержана в составе агентурной сети ФСБ
Читати grad.ua у  

Унаслідок багатоетапної спецоперації одночасно затримано 9 російських агентів у Дніпрі, Запоріжжі, Сумах, а також Донецькій, Одеській та Кіровоградській областях.

Для конспірації фігуранти діяли окремо, але «замикалися» на одного кадрового співробітника ФСБ, особу якого вже встановлено. До складу групи входили чиновниця Дніпровської міськради, і керівник відділу в Южненській міськраді Одеської області. Ще два менеджери, студент університету, а також екс-співробітник розформованої міліції. За даними слідства, фігуранти потрапили в поле зору ФСБ як активні «коментатори» чатів прокремлівських телеграм-каналів.

Вони зливали ворогові локації ППО, об'єкти критичної інфраструктури, вогневі позиції ЗСУ, маршрути руху ешелонів з озброєнням. Заявляється, що надалі цю інформацію ворог планував використовувати для ракетно-бомбових і дронових ударів. Під час обшуків у затриманих вилучено мобільні телефони з доказами розвідувально-підривної діяльності на користь РФ.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили їм про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує довічне ув'язнення з конфіскацією майна.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: