НОВИНИ ГРАД » Новини » В Одесі затримали блогерів, які повідомляли про блокпости ТЦК

В Одесі затримали блогерів, які повідомляли про блокпости ТЦК

В Одессе задержали блогеров, которые сообщали о блокпостах ТЦК
Читати grad.ua у  

В Одесі викрито мережу блогерів, які, за даними СБУ, діяли в інтересах спецслужб Росії та намагалися зірвати мобілізацію. Для цього зловмисники знімали провокаційні стріми та публікували фейкові повідомлення про українських військових, а також представників ТЦК. Крім того, блогери поширювали координати блокпостів і маршрути переміщення мобільних груп місцевих військкоматів. Служба безпеки затримала 7 осіб.

Серед затриманих – подружжя одеситів, які зливали локації ЗСУ в проросійський телеграм-канал із загальною аудиторією понад 200 тис. користувачів. За наявними даними, цей інтернет-ресурс адмініструють представники ФСБ, які збирають інформацію про місця базування і переміщення Сил оборони. Так само затримано місцевого жителя, який зливав інформацію в цей же телеграм-канал.

У розробку СБУ потрапили ще четверо жителів Одеси, які намагалися зірвати мобілізацію через пости в спеціалізованих групах і чат-ботах популярних месенджерів. Серед них - адміністратор регіонального телеграм-каналу з 15-тисячною аудиторією. Там фігурант поширював актуальні локації військовослужбовців ТЦК.

Під час обшуків у фігурантів вилучено мобільні телефони та комп'ютерну техніку. Слідчі Служби безпеки повідомили затриманим про підозру за ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ в особливий період). Зловмисникам загрожує до 8 років позбавлення волі.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Одеській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: