НОВИНИ ГРАД » Новини » СБУ затримала шпигуна, який влаштувався експедитором в одеську компанію

СБУ затримала шпигуна, який влаштувався експедитором в одеську компанію

СБУ задержала шпиона, который устроился экспедитором в одесскую компанию
Читати grad.ua у  

У результаті спецоперації у Києві та в Одесі затримано двох російських агентів. Вони готували ракетні удари по військових частинах Сил оборони та об’єктах енергетики і телекомунікацій у трьох регіонах. Про це повідомили у СБУ.

У зоні особливої уваги агентів були армійські підрозділи, які забезпечують охорону Генштабу ЗСУ, дані про Сили оборони на Полтавщині, а також Київська телевежа і столична ТЕЦ. Вони намагалися виявити місця базування українських захисників, а потім передавали дані окупантам для коригування повітряних атак.

За даними слідства, одним із ворожих поплічників виявився інженер-технолог підприємства харчової промисловості Одеси. Інший – 24-річний киянин. Обох зловмисників було затримано «на гарячому», коли вони шпигували за потенційними «цілями» для окупантів.

Наприкінці січня цього року вони були дистанційно завербовані кадровим співробітником ФСБ. Обидва агенти діяли окремо один від одного і отримували з РФ грошову «винагороду» за співпрацю на користь країни-агресора. Під час обшуків у помешканні затриманих вилучено мобільні телефони із доказами листування з ФСБ та банківські картки, на які надходили російські кошти.

Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує довічне ув’язнення.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: