НОВИНИ ГРАД » Новини » Події » В Одесі затритмали подружжя російських шпигунів, які готували ракетний удар по артилерійських складах ЗСУ

В Одесі затритмали подружжя російських шпигунів, які готували ракетний удар по артилерійських складах ЗСУ

В Одесі затритмали подружжя російських шпигунів, які готували ракетний удар по артилерійських складах ЗСУ
Читати grad.ua у  

Служба безпеки України викрила в Одесі двох шпигунів Генштабу РФ, які збирали розвіддані про ППО, інформацію про бойові позиції зенітно-ракетних комплексів "Crotale" та розташування польових артилерійських складів із боєприпасами. Про це повідомляє СБУ.

сбуОбоє затриманих - чоловік та дружина - громадяни Росії. Вони були заздалегідь відправлені в Україну ще у 2018 році та отримали посвідку на проживання. До повномасштабного вторгнення сім'я агентів збирала дані про суспільно-політичну ситуацію в регіоні та розширювала коло своїх знайомств, готуючись до виконання основних завдань.

сбу_пара«А вже після 24 лютого насамперед намагалися виявити бойові позиції зенітно-ракетних комплексів «Crotale» і розташування польових артилерійських складів з боєприпасами до ЗРК. Розвідувальна інформація потрібна була окупантам для здійснення повітряних ударів ракетами класу «Калібр» або «Кинджал» по українських військових об’єктах», - зазначається у повідомленні.

сбу_докЗловмисники розпочали активний збір інформації про підрозділи Сил оборони на херсонському напрямку. Зібрані відомості агенти відправляли «зв’язковому» - мешканцю Севастополя, колишньому російському спецпризначенцю, який негласно співпрацює з ГРУ, а для «прикриття» використовує посаду керівника благодійного фонду. «Зв'язковий», у свою чергу, передавав інформацію своєму куратору - кадровому співробітнику військової розвідки РФ.

Слідчі Служби безпеки повідомили затриманим про підозру за ст. 114 (шпигунство) Кримінального кодексу України. Їм обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: