НОВИНИ ГРАД » Новини » На Одесу насувається тропічна повітряна маса з Африки

На Одесу насувається тропічна повітряна маса з Африки

На Одессу надвигается тропическая воздушная масса из Африки
Читати grad.ua у  

Рекорд на найвищий температурний показник цього літа ще не побитий. Однак, українські синоптики прогнозують продовження цього батлу. Переміщення гарячої повітряної маси з Африки на територію півдня України має відбутися найближчими днями, що може принести з собою екстремальні температурні позначки понад 35-ти градусів, місцями до 40-ка.

За інформацією Гідрометцентру Чорного та Азовського морів 11 – 13 липня збережеться надзвичайна – V класу пожежна небезпека. Наступної доби по Одеській області очікується мінлива хмарність, без істотних опадів, повітряні потоки переважатимуть північного напрямку 9 - 13 метрів на секунду. Температурний фон вночі 21 – 26 градусів, вдень 32 – 37 місцями до 40 градусів. І такі показники збережуться до 15 липня У місті Одеса температура ночі 24 – 26 градусів, день 34 – 36.

12 – 15 липня погода залишається без змін. Лише вітер змінить свій напрямок на східний, у швидкості помірний 12 метрів за секунду. Температура морської води 25 – 26 градусів.

За словами синоптика, цього тижня Одеська область перебуватиме в полі зниженого тиску, і надвисока температура повітря пояснюватиметься лише різким переміщенням нагрітих повітряних мас з Африки. До речі, температура вище 36-ти градусів у такі ж липневі дні в Одесі вже спостерігалася в 1927-му році і в 2002-му. А ось 1958-го року цього дня одеситам було зовсім не спекотно - тоді на термометрах було всього 10 градусів тепла.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: