НОВИНИ ГРАД » Новини » Псевдоволонтерка з Одещини отримала обвинувальний вирок суду

Псевдоволонтерка з Одещини отримала обвинувальний вирок суду

Псевдоволонтер из Одесской области получила обвинительный приговор суда
Читати grad.ua у  

Слідчі встановили, що 32-річна жінка протягом березня 2023 року збирала у соціальних мережах дані щодо безвісти зниклих військовослужбовців ЗСУ і членів їхніх сімей, телефонувала останнім за номерами телефонів, які вони залишали під дописами з закликами допомогти розшукати рідних, представлялась волонтеркою і повідомляла неправдиву інформацію, що розшукувані знаходяться в госпіталі у Бахмуті.

Зловмисниця просила перерахувати на її банківський рахунок кошти на лікування, харчування й транспортування військових у безпечне місце. Суми, які вона озвучувала, коливалися від кількох сотень до кількох тисяч гривень. Введені в оману громадяни перераховували кошти на картку «волонтерки», які та знімала і використовувала у своїх цілях, а номери потерпілих блокувала.

Поліцейські розшукали правопорушницю. Під час слідчих дій у неї вилучили засоби мобільного зв’язку і банківську картку, на яку ошукані люди перераховували гроші. В ході слідства поліцейські встановили чотирьох громадян, які загалом відправили шахрайці понад 9 000 гривень.

Жінці висунули обвинувачення у заволодінні чужим майном шляхом обману та зловживання довірою, тобто шахрайстві, зокрема вчиненому повторно. Суд призначив їй покарання у вигляді 3 років позбавлення волі з випробувальним терміном півтора роки. Також суд зобов’язав жінку відшкодувати потерпілим завдані матеріальні збитки.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: