НОВИНИ ГРАД » Новини » Кримінал » Псевдоволонтерка виманювала гроші в рідних безвісти зниклих військовослужбовців ЗСУ

Псевдоволонтерка виманювала гроші в рідних безвісти зниклих військовослужбовців ЗСУ

Читати grad.ua у  

Правоохоронцями встановлено, що в березні 2023 року 32-річна мешканка Роздільнянського району з метою особистого збагачення організувала збір даних у соціальних мережах щодо безвісти зниклих військовослужбовців ЗСУ та членів їхніх сімей. Шахрайка телефонувала за номерами телефонів, які громадяни залишали під повідомленнями із закликами допомогти розшукати рідних.

Вона представлялася волонтеркою та повідомляла інформацію, на яку вони так чекали: що їхніх родичів знайшли і вони живі, перебувають у госпіталі в Бахмуті та потребують лікування, харчування і транспортування в безпечне місце, і просила скинути на її банківський рахунок кошти. Суми, які вона просила у потерпілих, коливалися від кількох сотень до кількох тисяч гривень.

Поліцейські встановили чотирьох громадян, які загалом перерахували жінці понад 9 000 гривень.

На час слідства суд обрав підозрюваній запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Згідно з чинним законодавством, за скоєне жінці загрожує штраф від трьох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить від 51000 до 68000 гривень, або виправні роботи на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п'яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років.

Слідство триває.



Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: